College Talent Project

In 2021 zijn wij gestart met dit project en richten wij ons op het ondersteunen van ondernemende en getalenteerde jongeren in Malawi met veel doorzettingsvermogen, die graag een beroepsopleiding willen volgen, maar hier niet de middelen voor hebben. Het doel van dit project is om deze jongeren te helpen met het behalen van een beroepsopleiding, zodat zij een betere toekomst kunnen opbouwen en hun eigen inkomen kunnen genereren maar daarbij ook een positief impuls geven aan hun omgeving betreft kennis & financiën.

De jongeren hebben de mogelijkheid om een opleiding te volgen in een vakgebied dat hen trekt, zoals bijvoorbeeld een opleiding in en tot Human Resources & Business Development Professional, Automonteur, Elektricien, Kleermaker of ICT-er. Daarnaast worden de jongeren begeleid en ondersteund tijdens hun opleiding, zodat zij deze succesvol kunnen afronden en vervolgens aan de slag kunnen gaan in hun vakgebied.

Voor het College Talent Project werken we samen met lokale opleidingscentra in Zomba en de omliggende gebieden om ervoor te zorgen dat jongeren toegang hebben tot kwalitatief onderwijs. We begrijpen echter dat de afstand vanaf de Mawa Community tot deze centra voor sommige studenten een uitdaging kan zijn.

Investeren in jongeren is investeren in de toekomst!

Talenten Gesponsored!
0

Daarom hebben we besloten om onze gesponsorde studenten te voorzien van een fiets, zodat ze de afstand gemakkelijker kunnen overbruggen. Op deze manier kunnen ze zonder obstakels naar de opleidingscentra reizen en hun opleiding volgen. Dit is een kleine, maar belangrijke stap om ervoor te zorgen dat onze studenten de steun krijgen die ze nodig hebben om te slagen.

Wij zijn er trots op om deze projecten te kunnen uitvoeren en om zo een verschil te kunnen maken in het leven van de jongeren in Malawi. Doormiddel van uw donaties zijn dit soort projecten mogelijk en worden deze jongeren geholpen om hun talenten en vaardigheden te ontwikkelen en een betere toekomst op te bouwen. Zo kunnen zij zelfstandig in hun eigen levensonderhoud voorzien en bijdragen aan de economische ontwikkeling van hun community & land.

Hoe worden studenten geselecteerd?

In de maand Augustus en December is de selectie voor het College Talent Project geopend. Om je als student aan te melden voor mogelijke deelname aan het project, dient de student te voldoen aan de volgende criteria:

  1. De kandidaat heeft een middelbare schooldiploma.
  2. Gesprek met de lokale projectleiders, Hannes Galero & Hasante Aufi. Voor een impressie van de kandidaat en wordt teruggekoppeld aan Beter Malawi.
  3. De kandidaat schrijft een motivatiebrief en vult een motivatie-enquête in die is uitgereikt door Beter Malawi.
  4. De kandidaat heeft duidelijk initiatief getoond om zelfstandig zijn of haar doel te behalen.

Na ontvangst van de aanmeldingen, zal deze aanmelding worden beoordeeld door Beter Malawi en worden de leerlingen wel of niet geselecteerd voor 1 leerjaar. Leerlingen die na 1 leerjaar door willen studeren hebben kans om nogmaals aan te melden voor een tweede leerjaar.

Wij zoeken sponsoren voor nieuwe talenten!

Winkelwagen
Scroll naar boven