College Talent Project

College Talent Project

Investeren in jongeren is investeren in de toekomst!

In 2021 zijn wij gestart met dit project en richten wij ons op het ondersteunen van ondernemende en getalenteerde jongeren in Malawi met veel doorzettingsvermogen, die graag een beroepsopleiding willen volgen, maar hier niet de middelen voor hebben. Het doel van dit project is om deze jongeren te helpen met het behalen van een beroepsopleiding, zodat zij een betere toekomst kunnen opbouwen en hun eigen inkomen kunnen genereren maar daarbij ook een positief impuls geven aan hun omgeving betreft kennis & financiën.

De jongeren hebben de mogelijkheid om een opleiding te volgen in een vakgebied dat hen trekt, zoals bijvoorbeeld een opleiding in en tot Human Resources & Business Development Professional, Automonteur, Elektricien, Kleermaker of ICT-er. Daarnaast worden de jongeren begeleid en ondersteund tijdens hun opleiding, zodat zij deze succesvol kunnen afronden en vervolgens aan de slag kunnen gaan in hun vakgebied.

Voor het College Talent Project werken we samen met lokale opleidingscentra in Zomba en de omliggende gebieden om ervoor te zorgen dat jongeren toegang hebben tot kwalitatief onderwijs. We begrijpen echter dat de afstand vanaf de Mawa Community tot deze centra voor sommige studenten een uitdaging kan zijn.

Daarom hebben we besloten om onze gesponsorde studenten te voorzien van een fiets, zodat ze de afstand gemakkelijker kunnen overbruggen. Op deze manier kunnen ze zonder obstakels naar de opleidingscentra reizen en hun opleiding volgen. Dit is een kleine, maar belangrijke stap om ervoor te zorgen dat onze studenten de steun krijgen die ze nodig hebben om te slagen.

Wij zijn er trots op om deze projecten te kunnen uitvoeren en om zo een verschil te kunnen maken in het leven van de jongeren in Malawi. Doormiddel van uw donaties zijn dit soort projecten mogelijk en worden deze jongeren geholpen om hun talenten en vaardigheden te ontwikkelen en een betere toekomst op te bouwen. Zo kunnen zij zelfstandig in hun eigen levensonderhoud voorzien en bijdragen aan de economische ontwikkeling van hun community & land.

[blocksy-content-block id=”1999″]

Lokale Project Leider

Hannes Galero is een gedreven man met een passie voor lesgeven en vrijwilligerswerk. Hij is een wiskunde en scheikunde leraar op de middelbare school van Namadidi en heeft jarenlange ervaring in het onderwijzen van jongeren. Naast zijn werk als leraar zet hij zich in als vrijwilliger voor de Mawa Community, waar hij zich richt op het helpen van jongeren bij het behalen van een kwalitatieve beroepsopleiding.

Hannes is getrouwd en heeft een zoon, wat hem motiveert om zich hard te maken voor een betere toekomst voor de jongeren van zijn gemeenschap. Naast zijn werk als leraar en vrijwilliger, volgt hij ook nog een universitaire opleiding om in de toekomst op de universiteit les te kunnen geven.

Hannes is een inspirerende figuur voor de jongeren in zijn gemeenschap. Zijn vastberadenheid, toewijding en passie voor lesgeven en vrijwilligerswerk maken hem een voorbeeld voor anderen om te volgen. Zijn inzet voor de Mawa Community is van onschatbare waarde en heeft al vele jongeren geholpen.

Selectie van Talenten

In de periode van September tot Oktober is de selectie voor het College Talent Project geopend.

Om als student aan te melden voor mogelijke deelname aan het project, dien te de student te voldoen aan de volgende criteria:

  1. De kandidaat heeft een middelbare schooldiploma.
  2. Gesprek met de lokale projectleider, Hannes Galero. Voor een impressie van de kandidaat en wordt teruggekoppeld aan Beter Malawi.
  3. De kandidaat schrijft een motivatiebrief en vult een motivatie-enquête in die is uitgereikt door Beter Malawi.
  4. De kandidaat heeft duidelijk initiatief getoond om zelfstandig zijn of haar doel te behalen.

Na ontvangst van de aanmeldingen, zal deze aanmelding worden beoordeeld door Beter Malawi en worden de leerlingen wel of niet geselecteerd voor 1 leerjaar. Leerlingen die na 1 leerjaar door willen studeren hebben kans om nogmaals aan te melden voor een tweede leerjaar.

Gesponsoorde Talenten (met individuele verhalen)

Hasante Aufi
Electrical Installations
(2021)
Austin Ngolowera
ICT
(2022 & 2023)
Paulino Anaph
Tailoring & Design
(2022)
Welse Ganizani
Business Development
(2023)
Martha Mapereka
Electrical Installations
(2023)

Bekijk ook een van onze andere projecten

Scroll naar boven