Schoolfees

In Malawi zorgt de overheid ervoor dat alle kinderen gratis naar de basisschool kunnen. Veel kinderen kunnen daardoor de gehele basisschool doorlopen, al lopen veel kinderen één of meerdere jaren vertraging op door ziekte en/of doordat ze thuis moeten helpen met werken op het land.

De drempel om verder te gaan leren op de middelbare school is echter veel hoger, omdat dit wel geld kost. Veel families kunnen dit niet betalen en blijven daardoor arm; er is geen geld om voor een vak te leren, en met werken op het land valt niet veel te verdienen.

Wij zouden het heel erg waarderen als je ons hierin zou willen sponsoren.

Kinderen die in aanmerking willen komen voor sponsoring, schrijven een motivatiebrief naar Beter Malawi. We ontvangen elk semester hun rapporten en blijven zo op de hoogte van hun voortgang.

Hier komt onze Marleen in beeld: zij gaat ervoor zorgen dat als je een leerling sponsort middels schoolgeld, je minimaal één keer per jaar een brief en/of foto van ‘jouw’ leerling krijgt. Ook worden de rapporten van ‘jouw’ leerling aan je doorgegeven, zodat je betrokken blijft bij de voortgang gedurende het schooljaar. Zo kom je meer te weten van ‘jouw’ leerling en weet je wat er met je geld gebeurt. Dit is persoonlijk en maakt het ook leuk om te sponsoren.

Met dit project bieden we daarom financiële ondersteuning aan een aantal kinderen van de middelbare school, die hun opleiding niet kunnen betalen. We hopen dat ze met deze opleiding een goede basis hebben om ook hen een kans te geven een goede baan te kunnen vinden of misschien wel verder te studeren, zodat ze hun familie zo later zelf kunnen ondersteunen.

In de eerste fase gaan we de kerk voorzien van een dak, waarop de zonnepanelen komen te liggen. Nu is er in de hele omgeving geen elektriciteit aanwezig. Zie hier het projectplan voor deze eerste fase.

Voor maar €5,- per maand kun je het schoolgeld van een leerling bekostigen. Aanmelden kan via Marleen@betermalawi.nl  
Marleen koppelt je dan aan een leerling. Mocht het bedrag te hoog voor je zijn, dan kunnen we samen kijken of er nog andere mogelijkheden zijn.

Mocht je nog vragen hebben, stel ze gerust aan Marleen@betermalawi.nl  Daarnaast zijn we met het kerkbestuur en schoolbestuur (onder leiding van pastor Mr. Hastings Linkwa) aan de slag gegaan om ervoor te zorgen dat er in de toekomst computerlessen kunnen gaan starten. Zie hier het projectplan (concept) voor het ICT-gedeelte van het project. We hebben inmiddels de beschikking over 5 laptops. We hopen in 2017 te kunnen starten met de computerlessen, met behulp van een onderwijsprogramma van de Malawiaanse overheid.

Bekijk ook een van onze andere projecten