Kinderen naar School 2023/2024
0

Schoolfees Project

Het onderwijs in Malawi wordt nationaal geregeld door het Ministerie van Onderwijs. Het werkt anders dan in Nederland. Zo is er geen kleuterschool en beginnen de kinderen vanaf de leeftijd van zes jaar meteen op de lagere school (Primary School).

Het lagere schoolonderwijs bestaat uit acht klassen, standaard één tot standaard acht. Aan het eind van de achtste klas wordt de lagere school afgesloten met een landelijke test. Dit klinkt allemaal erg goed geregeld. Echter, voor het vervolgonderwijs (Secondary School) moet schoolgeld betaald worden. In onze Community bedraagt dit schoolgeld circa € 75,-  per jaar en is voor de meeste gezinnen niet op te brengen. Hierdoor eindigt de scholing van hun kinderen al na de lagere school. Daarom werven wij sponsoren die voor € 6,50 in de maand een kind willen helpen om voortgezet onderwijs te volgen.

Hoe werkt het?

Kinderen die in aanmerking willen komen voor sponsoring, schrijven een voorstel/motivatiebrief naar Beter Malawi. We ontvangen elk semester hun rapporten en blijven zo op de hoogte van hun voortgang.

Hier komt de projectleider in beeld en zorgt dat als je een leerling sponsort middels schoolgeld, je minimaal één keer per jaar een brief en/of foto van ‘jouw’ leerling krijgt. Ook worden de rapporten van ‘jouw’ leerling aan je doorgegeven, zodat je betrokken blijft bij de voortgang gedurende het schooljaar. Zo kom je meer te weten van ‘jouw’ leerling en weet je wat er met je geld gebeurt. Dit is persoonlijk en maakt het ook leuk om te sponsoren.

Met dit project bieden we daarom financiële ondersteuning aan een aantal kinderen van de middelbare school, die hun opleiding niet kunnen betalen. We hopen dat ze met deze opleiding een goede basis hebben om hen daarmee een kans te geven een goede baan te kunnen vinden of misschien wel verder te studeren, zodat ze hun familie later zelf kunnen ondersteunen.

Voor maar € 6,50 per maand kun je het schoolgeld van een leerling bekostigen. Bij aanvang zal onze projectleider zal contact met je proberen op te nemen of je gekoppeld wilt worden aan een leerling. Mocht het bedrag te hoog voor je zijn, dan kunnen we samen kijken of er nog andere mogelijkheden zijn, neem dan contact op met info@betermalawi.nl.

Sponsor jij ook een kind?!

Twee projecten na secondary school

Dat je na de basisschool verder leert op de middelbare school is in Malawi allesbehalve vanzelfsprekend. Als je toch de mogelijkheid hebt om het schoolgeld te regelen kun je eventueel naar een secondary school maar hier wordt algemeen vormend onderwijs gegeven. Wil je daarna dus vakgericht onderwijs volgen dan heb je nog een veel groter probleem want de kosten om dit te volgen zijn nog hoger en de scholen liggen veelal in de stad en dus moeilijk bereikbaar voor jongeren die in de landelijke buitengebieden wonen. We hebben 1 project lopen om jongeren te helpen die een opleiding willen volgen om een vak te leren maar die vooral ook de ambitie hebben om hiermee een eigen bedrijf te starten (college talent project) en we denken nog na over 1 nieuw project voor jongeren die geen opleiding maar een training willen volgen en die niet de ambitie hebben om een eigen bedrijf te starten maar die in loondienst willen gaan werken (ambachtslieden project).

Winkelwagen
Scroll naar boven