Klaslokalen

In september 2013 maakten we alweer plannen voor ons tweede project: de bouw van twee klaslokalen bij de Namadidi Primary School. Een vervolg op ons eerste project, de moestuin, bij dezelfde school.

De vraag om deze klaslokalen was al gesteld aan Erik, voorzitter van ons bestuur, toen hij in 2012 vrijwilliger was bij het project Mawa Otisamala in Malawi. Hij kreeg toen al een bouwtekening mee.
Lees hier het projectplan. Het doel van het project is simpel: er is grote behoefte aan meer lesruimte. De klassen zijn namelijk heel groot (meer dan 100 leerlingen per klas).

Wij zouden het heel erg waarderen als je ons hierin zou willen sponsoren.

Veel leerlingen krijgen buiten les, maar in het regenseizoen kan dat niet en moeten er lessen afgelast worden. Met deze extra lesruimte willen we ervoor zorgen dat dit niet meer hoeft te gebeuren. Daarnaast is het plan om in de toekomst zonnepanelen neer te leggen bij de Namadidi School, om in een later stadium computerlessen te kunnen gaan organiseren.

Na het tekenen van het contract is de bouw gestart in november 2013. Zie hieronder een foto van Jan Apperloo (regiocoördinator van Be More) en Lewis Gama (projectcoördinator van Be More) die samen het contract tekenen.

Enkele maanden lang werd er hard gewerkt. De bouw van de klaslokalen verliep zeer vlot.

Op 4 maart 2014 zijn de 2 lokalen officieel in gebruik genomen.  En zo gaat dat in Malawi. Iedereen is erbij en naast toespraken werd er ook nog gedanst en een lint doorgeknipt. Ook de kinderen laten nog iets zien (maar wat stond er nu op? Dat blijft onduidelijk!) Ook dat is Malawi. Wij wensen Mervis en Lawrence (directrice en adjunct-directeur van de Namadidi Primary School) heel veel succes met de nieuwe lokalen.

Daarnaast zijn we met het kerkbestuur en schoolbestuur (onder leiding van pastor Mr. Hastings Linkwa) aan de slag gegaan om ervoor te zorgen dat er in de toekomst computerlessen kunnen gaan starten. Zie hier het projectplan (concept) voor het ICT-gedeelte van het project. We hebben inmiddels de beschikking over 5 laptops. We hopen in 2017 te kunnen starten met de computerlessen, met behulp van een onderwijsprogramma van de Malawiaanse overheid.

Bekijk ook een van onze andere projecten