School Block Project - Klaslokalen

 
In ons aandachtsgebied bevinden zich vier basisscholen (Primary schools). Bij alle scholen is het duidelijk dat er een tekort aan klaslokalen is. Gemiddeld zitten er ruim 100 kinderen in één klas. Veel leerlingen krijgen ook buiten les, maar in het regenseizoen (dec-apr) is dat niet mogelijk en vervallen de lessen. Met deze extra lesruimte wil men ervoor zorgen dat dit niet meer hoeft te gebeuren. Deze klaslokalen hebben wij al gerealiseerd in de community:
  • In 2013: twee nieuwe klaslokalen voor Primary school Namadidi
  • In 2018: twee nieuwe klaslokalen voor Primary school Namilongo.
  • In 2021 : twee nieuwe klaslokalen voor Primary school Namajoka.

De verschillende scholen hebben honderden leerlingen en een handje vol klaslokalen, maar gezien de snelle bevolkingsgroei in Malawi werd verwacht dat het aantal leerlingen in de komende jaren sterk zou toenemen. Dit project paste perfect in de visie van onze stichting, en onze eerdere ervaring met een vergelijkbare project en lokale contacten stelde ons in staat om dit project succesvol uit te voeren. 

In samenwerking met lokale aannemers en gemeenschapsleiders coördineerden we de bouw van de klaslokalen. Onze lokale contactpersoon beheerde alle bouwactiviteiten op locatie en rapporteerde ons regelmatig, inclusief foto’s en video-updates.

De financiering van dit project werd gerealiseerd door donaties van sponsors, waaronder bijdragen van Stichting Rector Snijdersfonds en Stichting Wilde Ganzen, samen met bijdragen van particulieren via een Go FundMe-pagina. Alle benodigde financiering werd uiteindelijk ingezameld.

Dit project was een cruciale stap om de toekomst van Malawiaanse kinderen te verbeteren door hen toegang te geven tot een betere leeromgeving en kwalitatief onderwijs. Het is dankzij de steun van velen dat we deze doelen hebben kunnen verwezenlijken.

Situatie 2023

De bevolking n Malawi groeit hard en dat geldt ook voor onze regio Zomba. Zoals in de tabel hieronder is te zien is het aantal leerlingen per klas nog steeds heel erg groot is ondanks de capaciteitsuitbreiding die wij in de afgelopen jaren hebben helpen realiseren. Wij hebben dan ook besloten om in de toekomst onze beperkte middelen op een andere manier voor het onderwijs in te zetten.

Winkelwagen
Scroll naar boven